München és a Bajor kastélyok

4 nap/3 éjszaka 

Időpont:

2024. augusztus 1-4. 

Program

1. nap: Vác - Chiemsee - Herrenchiemsee kastély - München
Indulás 5:00-kor a váci Művelődési Ház elől. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Bajorország legnagyobb tavához a „Bajor tengerhez”. Érkezés a Chiemsee-hez a kora délután órákban, ahol áthajózunk egy szigetre, hogy megcsodáljuk II. Lajos romantikus kastélyát: a Herrenchiemsee-t. A kastély tükörterme a Versailles-i palota mintájára épült, szépségében túlszárnyalva azt. Az épület megtekintése során bepillantást nyerhetünk a kastélyépítészet technikai újításaiba is. A kastélylátogatás után utazás Münchenbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (2 éj), vacsora.
 
2. nap: München városnézés
Reggeli után a nap további részét a bajor fővárosban, Münchenben töltjük. Délelőtt felkeressük a város elegáns barokk kastélyát, a Schloss Nymphenburg-ot. A kastélyt 1664-ben Ferdinánd Mária bajor választófejedelem építtette, 1701-ben épületszárnyakkal és melléképületekkel bővítették ki. A kastély érdekes látnivalói közé tartozik a Szépségek Csarnoka, amelyet I. Lajos megbízásából Joseph Stieler készített. A nőiportré-gyűjteményben nemes hölgyek, városi nők és táncosok arcképei szerepelnek. Nem hagyhatjuk ki az olimpiai városrészt sem városlátogatásunk során: az Olimpiatorony a stadion mellett München egyik nevezetessége, mely az Olimpia parkban található. Teljes magassága 291 méter, 182 méter magasan egy forgó étterem és kilátó található. Innen fentről szép idő esetén még a Bajor-Alpok hegycsúcsait is láthatjuk. Délután séta a belvárosban a legfontosabb nevezetességek megtekintésével: Marienplatz, Városháza a harangjátékkal, Isar-kapu, Károly kapu, Szt. Mihály-templom, Dóm, Residenz. A világhírű Hofbräuhaus-ban pedig betérünk egy sörre, ahol eredeti Hofbräut kóstolhatunk akár 1 literes korsóból is. Késő délután szabadidő, majd visszatérés a szálláshelyre, vacsora.
 
3. nap: Neuschwanstein-i kastély - Linderhof - Oberammergau
Egész napos kirándulás a Bajor-Alpok mesés kastélyaihoz. II. Lajos bajor királyt már életében mítosz lengte körül. „Örök rejtély akarok maradni magam és mások számára is" - írta tizenévesen egyik levelében. Ez a titokzatosság azóta is vonzza az emberek millióit. Kastélyait, melyekbe a személyzeten kívül senki emberfia nem léphetett be, halála óta 50 millióan látogatták meg. Első megállónk az osztrák határ közelében, egy sziklaszirten álló Walt Disneyt is megihlető XIX. századi Neuschwanstein kastély. A „kastélyok kastélyának” is gyakran emlegetett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása után folytatjuk utunkat a romantika világába, Linderhofba. Látogatás II. Lajos egyetlen befejezett kastélyában, a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épített neorokokó linderhofi kastélyban. A kastély két érdekessége közül az egyik a süllyeszthető asztal, amit a vacsora végeztével le lehetett engedni, és így a királynak nem kellett a szolgákkal érintkeznie. A másik érdekessége az egyetlen hálószoba. Napunkat egy kellemes sétával zárjuk az egyik legszebbnek tartott és passiójátékáról híres bajor alpesi településen, Oberammergau-ban. Utazás radfeldi szálláshelyünkre (1 éj), vacsora. 
 
4. nap: Kufstein - Vác
A közösen elfogyasztott reggelink után Kufstein városába látogatunk. Városnézés az Inn folyó partján épült kufsteini vár megtekintésével. Az impozáns erődítményt 1205-ben építették a bajor püspök rendeletére. A középkorban bajor hercegek birtoka volt. A várost a bajorok 1703-ban felgyújtották, de vár megúszta. A 18-19. században, egészen 1865-ig börtön volt, ahova főleg a Habsburgok ellen harcoló politikai foglyokat – köztük több magyart is – zárták be. Ma is láthatók körben a rabok cellái, amelyekben a magyar politikai foglyokat őrizték. A vár több pontjából is nagyon jó a kilátás az Inn melletti bájos városra. Rövid szabadprogram, majd indulás vissza Vácra a délutáni órákban. 

Részletek és árak

Időpont: 2024. augusztus 1-4. 4 nap/3 éj
Találkozó: 4:45-kor Vác, Művelődési ház
Indulás: 5:00-kor Vác, Művelődési ház elől/elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3-4* hotelekben
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Egyágyas felár: 42.000 Ft/fő/3 éj
Min.létszám: 35 fő
 

Részvételi díj: 170.000 Ft/fő

Előleg: 68.000 Ft/fő    
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét.
Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (2160 Ft/fő), illetve a belépőjegyek árát (részletek hamarosan).
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
München és a Bajor kastélyok München és a Bajor kastélyok München és a Bajor kastélyok München és a Bajor kastélyok München és a Bajor kastélyok München és a Bajor kastélyok München és a Bajor kastélyok München és a Bajor kastélyok München és a Bajor kastélyok