SÉTA A TÁTRAI LOMBOK FELETT

BETLÉR – ROZSNYÓ – LŐCSE – CSORBA-TÓ

2 nap/1 éj

Időpont:

2023. szeptember 23-24.   

Program

1. nap: Találkozó 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor, majd utazás Szlovákiába. Első állomásunk a történelmi Magyarország egyik legnagyobb épségben fennmaradt kastélya, a betléri Andrássy-kastély. A kastély termeiben tett látogatás során időutazáson érezhetjük magunkat. Nagyrészt eredeti 1700-1800-as évekből származó bútorokkal, tárgyakkal, festményekkel berendezett szobákban alapos képet kapunk az Andrássyak főúri mindennapjairól. Valamint sétálhatunk a kastélyt övező csodálatos 81 hektáros parkban, ami egyben a legnagyobb történelmi botanikus kert Szlovákiában. Ezt követően a Felvidék egyik gazdag történelmi múlttal rendelkező városába Rozsnyóra érkezünk (rövid városnézés).  Majd továbbutazunk a térség egyik legszebb kisvárosába Lőcsére. Séta a középkori városfallal körbeölelt, gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosában (Sz. Jakab templom, városháza, szégyenketrec, Thurzó ház...). Kora este érkezés Poprádra, szállásunk elfoglalása, vacsora.
 
2. nap: Reggeli után kalandozunk a Bélai-Tátrában néhány éve nyílt monumentális Lombkorona tanösvényen (Bachledka), ahova kényelmes 10 személyes felvonókkal juthatunk fel. Az 1150 m tengerszint feletti magasságon lévő látványos tanösvény kb. 600 m hosszan, átlagosan 24 m magasságban kanyarog a lombok között-felett, a végén egy 32 m magas nem mindennapi élményt és panorámát kínáló kilátótoronnyal. A torony tetején egy védő háló van kifeszítve, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják, és letekinthetnek a mélybe. Aki további izgalmakat keres, annak lehetősége lesz lecsúszni a 62 méter hosszú csúszdán is (külön térítés ellenében). Ezután tovább utazunk Csorbató településére, mely gyönyörű természeti környezetben, magas hegyek és suttogó fenyvesek között, 1346 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. Itt található egy kristály vizű tó, a Magas-Tátra egyik legszebb tava, a Csorba-tó. Szabadidőnk keretében lehetőségünk van körbesétálni a tavat, kipróbálni a tó körül elhelyezkedő éttermeket, ahol helyi különlegességekkel várják az odalátogatókat. Egyik fő attrakciónak számít az 53 méter magas Tatras Tower, ami Európa egyik legmagasabb kilátótornya, melynek tetejéről a látvány a környékre páratlan élményt nyújt. A toronyba beépítettek egy 61 méter hosszú száraz csúszdát, de ezen kívül a tetején kifeszített sétálóháló és üvegből készült gyalogos híd is található. (Belépő 13 Eur). Hazaindulás a délutáni, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és Árak

Időpont: 2023. szeptember 23-24.      2 nap/1 éjszaka
Találkozó: 5:45-kor, váci Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 6:00 óra, váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 3* hotelben Poprádon, 2-3 fős szobákban
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 12.500 Ft/fő
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 45.000 Ft/fő
Előleg: 18.000 Ft/fő    
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást félpanzióval, az IFA-t és az idegenvezetés költségét.
 Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (1000 Ft/fő), és  a belépőjegyek árát (kb. 42 Eur/felnőtt, 35 Eur/nyugdíjas és diák, Tatras tower: 13 Eur).
Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk!
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
 
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
SÉTA A TÁTRAI LOMBOK FELETT SÉTA A TÁTRAI LOMBOK FELETT SÉTA A TÁTRAI LOMBOK FELETT SÉTA A TÁTRAI LOMBOK FELETT SÉTA A TÁTRAI LOMBOK FELETT SÉTA A TÁTRAI LOMBOK FELETT