Séta a tátrai-lombok felett

Nagyőri kastélylátogatással

1 nap

Időpont:

2024. augusztus 18. (vasárnap)

Program

Találkozó 6:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:15-kor. Folyamatos utazás rövid pihenővel Szlovákiába. Kalandozásunkat, a Bélai-Tátrában néhány éve nyílt monumentális Lombkorona tanösvényen (Bachledka) kezdjük, ahova kényelmes felvonókkal juthatunk fel. Az 1150 m tengerszint feletti magasságon lévő látványos tanösvény kb. 600 m hosszan, átlagosan 24 m magasságban kanyarog a lombok között-felett, a végén egy 32 m magas nem mindennapi élményt és panorámát kínáló kilátótoronnyal. A torony tetején egy védő háló van kifeszítve, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják, és letekinthetnek a mélybe. Aki további izgalmakat keres, annak lehetősége lesz lecsúszni a 62 méter hosszú csúszdán is (külön térítés ellenében). A folytatásban a Nagyőri kastélyt látogatjuk meg, amely a reneszánsz építőművészet dísze, és Szlovákia legrégebbi kastélyai egyike. Későbbi tulajdonosai, a horvát nemesi családból származó Horváth-Stansith család, alakították reneszánsz stílusúvá a kastélyt. Az épület humanitárius iskolaként is működött. 1862-ben a nagyőri kastélyba költözött Mednyánszky Eduárd báró, aki magával hozta László nevezetű fiát, aki később nagy sikereket ért el a festészet területén. A kastély varázslatos szépségét megsokszorosítja a 19. századból származó angolpark. A parkot felújították és helyrehozták, melynek területén ma szoborkiállítás működik. A rekonstrukció után a kastély a Szlovák Nemzeti Galériának ad otthont, amelyben több kiállítás is megtalálható. A Szlovák Nemzeti Galéria 1972-ben vette birtokába az ingatlant átruházás útján eredeti tulajdonosa, Czóbel Margit halála után. A kastélyban az értékes történelmi könyvtáron kívül megtalálhatók Mednyánszky László festményei és a Beckó várából származó Ctibor kőcímer. Hazaindulás, majd érkezés Vácra a késő esti órákban.   

Részletek és árak

Időpont: 2024. augusztus 18. (vasárnap)  1 nap
Találkozó: 6:00-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:15-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 19.000 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az IFA-t és az idegenvezetés költségét.
Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (540 Ft/fő) és a belépőjegyek árát: Felnőtt: 27 Eur/fő, Nyugdíjas, Diák: 24 Eur/fő 
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk. A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Séta a tátrai-lombok felett Séta a tátrai-lombok felett Séta a tátrai-lombok felett Séta a tátrai-lombok felett Séta a tátrai-lombok felett Séta a tátrai-lombok felett