Sümeg - Zirc - Veszprém

Balaton-felvidék és a Bakony szépségei

1 nap

Időpont:

2021. július 24.  szombat

Program

Találkozó reggel 6:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Sümegre, ahol meghódítjuk a már messziről hívogató, környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült középkori várat. Ez hazánk egyik leglátványosabb és legépebben megmaradt vára. A domb aljából egy szerpentinút vezet felfelé, amely ugyan nem nélkülözi a meredekséget, viszont egyedi panorámával ajándékoz meg bennünket. Helyi szakvezető segítségével megismerkedünk a vár történelmével, kiállításaival. Továbbutazunk és megérkezünk a Zirci Ciszterci Apátsághoz, a Bakony vidékének legimpozánsabb barokk templomához. Idegenvezetőnk bemutatja nekünk az apátsági templomot, melynek legfontosabb látnivalói közé tartozik a Boldogságos Szűz Mária mennybevitelét ábrázoló Maulbertsch főoltárkép. Szintén kihagyhatatlan a kolostor épületében található, elképesztően szép intarziával díszített Műemlékkönyvtár. Ezt követően Veszprém, a királynék városa felé vesszük az irányt, ami hazánk legmagasabban fekvő megyeszékhelye. Városnéző sétánkat a Várhegy tetején fekvő Várnegyedből indítjuk. Megtekintjük a Szent Mihály Székesegyházat, István király és Gizella királyné szobrát, Óváros teret, Városházát, Pósaházat, Millenniumi Emlékművet, Tűztornyot…stb. Majd szabadidőnkben fagylaltozhatunk, kávézhatunk, sétálhatunk a történelmi óváros utcáin. Hazautazás a késő délutáni órákban, érkezés Vácra esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2021. július 24.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 6:00-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:15-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 12.300 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a csoportkísérő és az idegenvezetés árát. Nem tartalmazza a belépő díjakat: felnőtt kb. 2700 Ft/fő, nyugdíjas kb. 2000 Ft/fő.  A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány illetve Védettségi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Sümeg - Zirc - Veszprém Sümeg - Zirc - Veszprém Sümeg - Zirc - Veszprém Sümeg - Zirc - Veszprém Sümeg - Zirc - Veszprém Sümeg - Zirc - Veszprém