Szilveszter Baján

3 nap/2 éjszaka

Időpont:

2022. december 30. -  2023. január 1. 

Program

1. nap: Találkozó reggel 7:30-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás Kalocsára, a paprikájáról és népművészetéről híres városba. Gyalogos városnézés keretében helyi idegenvezetővel megtekintjük a Szentháromság teret és az ott lévő épületeket. Az érseki város Főszékesegyházába illetve a Népművészeti Tájházba is látogatást teszünk. Délután Hajósra érkezünk, ahol felejthetetlen „előszilveszteri” élményben lesz részünk. Átsétálunk az Európában egyedülálló pincefalun, ahol csodás látványt nyújtanak a fehérre meszelt présházak. A Hajósi Pincefalu 24 kacskaringós útból és mintegy 1256 pincéből áll, a legöregebb ezek közül 1840-ben épült. Betekintést nyerhetünk a sváb hagyományokon alapuló bortudomány rejtelmeibe, és nem utolsó sorban meg is kóstoljuk a friss és gyümölcsös borokat. Egy 4 körös borkóstoló és zenés estebéd (sváb gulyás) keretében ráhangolódunk az óév búcsúztatására. Késő délután Baján szállás elfoglalása, vacsora (2 éj).
 
2. nap: Reggeli után városnézés Baján, helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a város történelmével, nevezetes épületeivel (zsinagóga, városi könyvtár) és érdekességeivel.
Szabadidő, ebéd a hotel éttermében, majd pihenés és készülődés szilveszter estére. Este Óévbúcsúztató zenés gálavacsorával, különleges menüsorral, a hotelen belül két helyszínnel, két különféle hangulattal, Újévkor éjféli menüvel.  
 
Választható menüsor (kérjük a hátralék befizetésénél leadni a rendelést):
A - fűszeres olajban pácolt sertésszűz, vörösboros szilvaraguval és baconbe tekert ceruzababbal
B - bőrös malackaraj dödöllével és párolt káposztával
C - narancsos kacsasült édesburgonyapürével
D - rántott camambert diós bundában gyömbéres sütőtökpürével
 
3. nap: Késői reggelink után szállás elhagyása, majd egy rövid kitérőt teszünk Szankra, az Ízek Házába, ahol bepillantást nyerhetünk a roppanós kézműves konyakmeggy készítésének teljes folyamatába. A falucska környékén termett, mézédes meggyből, és minőségi étcsokoládéból készítenek pompás konyakmeggy golyókat a helyi asszonyok. Az étcsokoládéba mártott finomságon kívül más fajtákat is készítenek, fehér illetve rózsaszín csokis konyakmeggyet, amiket természetesen meg is tudunk kóstolni. Majd továbbutazunk Kiskunmajsára egy pihentető fürdőzésre, a 35 éves múltra visszatekintő Jonathermál Gyógy - és Élményfürdőbe. A fürdő minősített gyógyvizes medencékkel rendelkezik. Az impozáns faszerkezetű csarnokban egy 36 és egy 38 fokos gyógymedence, valamint egy 25 méteres gyógy úszómedence, finn szauna, aroma szauna, gőzfürdő, és egy hideg vizes mártózó medence található. Emellett a szabadban található egy 36°C-os körmedence, mely egész évben üzemel. Kipihenve és feltöltődve hazaindulunk, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont:  2022. december 30. -  2023. január 1.   3 nap/2 éj
Találkozó: 7:30-kor Vác, Művelődési ház
Indulás/érkezés: 7:45-kor, Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: Hotel Elizabeth 3* 
Ellátás: félpanzió
              dec. 30-án: vacsora, dec. 31-én: reggeli és ebéd, Szilveszteri gálavacsora, jan. 1-jén: reggeli
Min.létszám: 30 fő
 

Részvételi díj: 89.000 Ft/fő

Előleg: 36.000 Ft/fő    
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a helyszíni idegenvezetéseket, a szállást félpanzióval, idegenforgalmi adót és a szilveszteri gálavacsorát.
Nem tartalmazza a belépőjegyeket, a zenés borkóstoló és az estebéd árát: 9000 Ft/fő. Fürdőbelépő: 1800 Ft/fő
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a lemondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást és Boldog Új Évet kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Szilveszter Baján Szilveszter Baján Szilveszter Baján Szilveszter Baján Szilveszter Baján