A szlovák nemzeti ital, a Tatratea felfedezése és a Thököly- vár

1 nap

Időpontváltozás!!! ÚJ IDŐPONTBAN!!

2020. május 6.  2020. augusztus 26.  szerda

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor. Folyamatos utazással megérkezünk a szlovák Magas-Tátra lábánál fekvő, Késmárkon működő TatraTea gyárba. A vállalat prémium kategóriás termékeit kizárólag természetes alapanyagból állítják elő annak érdekében, hogy a legjobb minőséget tudják nyújtani. A 17 %-ostól kezdve a 72 %-os italig bezárólag 14 féle ízből választhatunk, amelyek gyönyörű palackokba csomagolva már Európa-szerte széles körben elterjedtek. A hegyek között élő emberek dolgozták ki. Régi szokás volt közöttük ugyanis, hogy a hozzájuk érkező vendégeket, a hideg elleni védekezésül, forró teával kínálták, melyet gyógynövényekből készült likőrrel dúsítottak. Ez a recept képezte a mai ital alapját is. Egy kóstolással egybekötött gyárlátogatás során betekintést nyerhetünk a likőrkészítés rejtelmeibe.
Majd felkeressük a város központjában álló, ma múzeumnak otthont adó reneszánsz stílusú, pártázatos, bástyákkal tagozott Thököly-várat, mely napjainkban gyönyörűen restaurálva kora barokk kápolnával és a fekete várúrnő sötét legendájával a Tátra alatti város népszerű látványossága. A termekben a helytörténeti múzeum egy meglehetősen eklektikus gyűjteményét láthatjuk. Egyik különlegessége az első Magyarországon működtetett röntgenkészülék 1897-ből. Késő délután hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban.  

Részletek és árak

Időpontok: 2020. május 6.  2020. augusztus 26. (szerda)    1 nap 
Találkozó: 05:45-kor Vác, Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 06:00 óra Vác, Művelődési Ház elől/elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 11.500 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, valamint az idegenvezetést. Nem tartalmazza a fakultatív sztornóbiztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (400 Ft/fő) és a belépőjegy árát: kb.15 Eur.
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
A szlovák nemzeti ital, a Tatratea felfedezése és a Thököly- vár A szlovák nemzeti ital, a Tatratea felfedezése és a Thököly- vár A szlovák nemzeti ital, a Tatratea felfedezése és a Thököly- vár A szlovák nemzeti ital, a Tatratea felfedezése és a Thököly- vár A szlovák nemzeti ital, a Tatratea felfedezése és a Thököly- vár A szlovák nemzeti ital, a Tatratea felfedezése és a Thököly- vár