Új élmények Erdélyben: fürdőzéssel a Medve-tóban

4 nap / 3 éjszaka

Időpont:

2023. augusztus 16-19.

Program

1. nap: Indulás Vácról a Művelődési Ház elől 5:30-kor. Érkezés Tordára. Városnézésünket a műemlékké nyilvánított római katolikus templommal kezdjük, ahol 1568 -ban a vallásszabadság kihirdetésére került sor. Utunk következő állomása az évszázadok óta működő sóbánya. Kisebb templom, teke és golfpálya és egy kiváló akusztikájú amfiteátrum is helyet kapott a bányán belül. Igazi gyógyhely. Magas páratartalma asztmások és allergiások gyógyulását segíti elő. A kora esti órákban megérkezünk Tibódra a szálláshelyünkre. Vacsora.
 
2. nap: Reggeli után indulás Szovátára, ahol pihentető fürdőzésben lehet részünk a Medve-tóban. A tó vize a heliotermikus jelenség miatt 35 Celsius fokra melegszik fel. Ajánlják reumatikus és gyulladásos megbetegedések gyógyítására. A tó körül egy nemrég befejezett projekt keretében több sétány és tanösvény került kiépítésre. Eredeti kürtőskalács vásárlásra is lesz alkalom a sok más étkezési lehetőség mellett. A pihenés után irány Korond, látogatás egy kerámia műhelybe, vásárlási lehetőséggel. A taplógomba feldolgozásának folyamatát is megismerhetjük, majd meglátogatjuk a sóvágót, ahol parajdi sótermékek vásárlására is lesz lehetőség. Program zárásaként az aragonit múzeumba látogatunk. Beavatnak az ásvány kitermelési, feldolgozási folyamatába. Az ásványból készült tárgyak kiállítási darabjait is láthatjuk. Este visszaérkezés a szálláshelyünkre, vacsora.
 
3. nap: Reggeli után programunk első állomása a Prázsmári erődtemplom, ami a világörökség része. A történelem viharos évszázadaiban a lakosság védelmére szolgált, szokatlan architektúrája érdekes látványosság. Utunk folytatásaként az egyik legnagyobb szász városba utazunk Brassóba. Megnézzük a város nevezetességeit pl.: a régi városházát, a főteret és a város legfőbb nevezetességét a Fekete templomot stb. A nap zárásaként felvonóval felkapaszkodunk a Cenk hegyre. A mészkőhegy csúcsáról kiváló kilátás nyílik Brassó városára. Este visszaérkezünk a szálláshelyünkre, vacsora.  
 
4. nap: Reggeli után látogatás az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyba. A kastélyban élt II. Erzsébet angol királynő szépanyja Rédey Klaudia. Utunk további részeként az elárasztott falu, Bözödújfalu felé vesszük az irányt, ami a romániai falurombolás jelképévé vált. Utolsó állomásunk a kőrispataki szalmakalap múzeum. Megismerkedünk a szalmából készült tárgyak munkamenetével. Szalmából készült tárgyak vásárlására is lesz lehetőség, valamint lángost, vizet, kávét lehet fogyasztani. Késő esti órákban érkezés Vácra.

Részletek és árak

Időpont: 2023. augusztus 16-19.     4 nap/3 éj
Találkozó: 5:15-kor Vác, Művelődési Ház előtt
Indulás/érkezés: 5:30-kor Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: Tibódon családi panzióban, saját fürdőszobás szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 99.000 Ft/fő
Előleg: 39.000 Ft/fő  
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetések költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (2000 Ft/fő) és a belépőjegyek árát (kb. 180 RON).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Új élmények Erdélyben: fürdőzéssel a Medve-tóban Új élmények Erdélyben: fürdőzéssel a Medve-tóban Új élmények Erdélyben: fürdőzéssel a Medve-tóban