Varázslatos Dél-Cseh kastélyok

3 nap / 2 éjszaka

Időpont:

2023. október 7-9.

Program

1.nap: Találkozó Vácon a Művelődési Ház előtt 5:00-kor, utazás rövid pihenőkkel Csehországba. Első állomásunk Cesky Krumlov mesebeli kisvárosa, ahol idegenvezetővel megcsodálhatjuk a város nevezetességeit. Dombokkal ölelt völgyben, kanyargó folyó mentén, hangulatos, szűk utcákon haladva élvezhetjük a sétát. Következő megállónk Dél-Csehország egyik legszebb kastélyaként is emlegetett Hluboká kastély, melyet egy gyönyörű angol park vesz körül. A gótikus eredetű kastély mai kinézetét látva, úgy érezhetjük magunkat, mintha Angliában járnánk. A kastély 140 gazdagon berendezett szobával és 11 toronnyal büszkélkedik. Helyi vezető segítségével megismerhetjük a Schwarzenberg család fafaragásokkal díszített dísztermeit és magánlakosztályait. A termeket 16-18. századi európai mesterek festményei, gyönyörű csillárok és ólomüveg ablakok, illetve értékes bútorok díszítik. Az első nap utolsó állomása a dél-cseh vidék legnagyobb városa Ceske Budejovice, ahol a szállásunk is található 2 éjszakára. A folytatásban szállás elfoglalása, vacsora a kora esti órákban.
 
2.nap: A hotelben elfogyasztott reggeli után idegenvezetővel megtekintjük Ceske Budejovice városát. Az óváros egy valóságos ékszerdoboz színes házaival és lenyűgöző építészetével. A városban működik a világhírű Budejovicky Budvar (Budweiser Budejovice) sörgyár, ami "nemzeti kincsnek" számít, az ország negyedik legnagyobb sörgyára, és az egyetlen, amely állami tulajdonban van és nemzeti vállalatként működik. A túra során bejárhatjuk a gyár különböző részlegeit, ahol bekukkanthatunk a sörgyártás folyamatától kezdve, egészen a palackozásig, miközben sörkülönlegességeket kóstolunk. A pincében 2 Celsius fok körüli hőmérséklet várható, így érdemes meleg ruházattal készülni. A gyárlátogatás után szabadidő keretében sétálgathatunk a város főterén, vagy betérhetünk egy hangulatos étterembe, ahol finomabbnál-finomabb helyi ételeket kóstolhatunk meg. Buszra szállunk, és ellátogatunk Cervena Lhota településére, ahol egy különleges kastélyba teszünk látogatást. A Cervena Lhota, azaz magyarul Vörös Kastély, Dél-Csehország legismertebb kastélya. Számos legenda fűződik nevéhez. A vár több filmből is ismerős lehet, itt forgatták a Jókai Mór regényéből készült Névtelen vár című filmet.  A kastély egy tó közepére épített sziklás szigeten áll, amit kőhídon keresztül lehet megközelíteni. Immáron 600 éve zajlik itt az élet. A délutáni órákban Dél-Csehország történelmi központjába vezet utunk, Trebonba, a halastóvidék központjába. Hangulatos városnézés vár ránk a hatalmas főtéren barokk és reneszánsz házakkal körbevéve. A kora esti órákban vacsora a szállodához közeli helyi étteremben, majd érkezés a szállásra.
 
3.nap: A szálláson elfogyasztott reggeli után városnézés Csehország egyik legromantikusabb helyén, Telc városában. Itt található egész Európa leggyönyörűbb főtere, melyet színes házak és magas oromzatok ékesítenek. A város eredetileg vizesárokkal körülvett erőd volt, lakóinak köszönheti mai megjelenését. A várost kristálytiszta vizű halastavak és egy reneszánsz stílusban pompázó kastély vesz körül. Buszra szállunk, majd Trebic kisvárosába látogatunk. Az évszázados középkori építészet és a kanyargós mellékutcák elvarázsolnak minden idelátogatót. A középkor idején a zsidók és a keresztények nagy békességben éltek itt együtt, ennek köszönhetően fennmaradt a városközpont, benne a zsidó negyeddel, két zsinagógával, a városházával, egy temetővel és egy késő román stílusú bazilikával. A délután folyamán hazaindulás, érkezés Vácra a késő esti órákban. 

Részletek és árak

Időpont: 2023. október 7-9.  3 nap/2 éj
Találkozó: 5:00-kor Vác, Művelődési ház
Indulás/érkezés: 5:15-kor, Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: 3*-os hotelben
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 18.500 Ft/fő/2 éj
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 92.500 Ft/fő
Előleg: 37.000 Ft/fő   
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (1500 Ft/fő), a belépőjegyek (Teljesárú: 640 CZK/fő, Nyugdíjas: 480 CZK/fő) árát.
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható
 
 

 


Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Varázslatos Dél-Cseh kastélyok Varázslatos Dél-Cseh kastélyok Varázslatos Dél-Cseh kastélyok Varázslatos Dél-Cseh kastélyok Varázslatos Dél-Cseh kastélyok Varázslatos Dél-Cseh kastélyok