A Szepesség legfestőibb városa

Kihagyhatatlan Tátra Tea kóstolással

1 nap

Időpont:

2024. augusztus 16. (péntek)

Program

Találkozó 6:00-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:15-kor. Folyamatos utazás rövid pihenővel Szlovákiába, a Szepesség legfestőibb fekvésű városába, Késmárkra. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökség védelme alatt álló fából készült evangélikus ótemplomot, amelyet a Szentháromság tiszteletére emeltek és mai napig evangélikus istentiszteleteket tartanak itt. A folytatásban a város másik evangélikus templomához sétálunk, amely újabb, feltűnőbb épület a 19. századból. Az épületet vörös kupolájáról már messziről meg lehet ismerni.  Nevezetessége, hogy itt található Thököly Imre sírja.  Következő állomásunk a Tátra Tea látogatóközpont. Az itt készített italt Szlovákia nemzeti kincsének is nevezik. A vállalat prémium kategóriás termékeit kizárólag természetes alapanyagból állítják elő annak érdekében, hogy a legjobb minőséget tudják nyújtani. A 17 %-tól kezdve a 72 %-os italig bezárólag 14 féle ízből választhatunk, amelyek gyönyörű palackokba csomagolva már Európa-szerte széles körben elterjedtek. Egy kóstolással egybekötött gyárlátogatás során betekintést nyerhetünk a likőrkészítés rejtelmeibe. Majd buszunkkal beutazunk a város központjába. Ellátogatunk a reneszánsz stílusú Thököly-várba. Napjainkban gyönyörűen restaurálva, kora barokk kápolnával és a fekete várúrnő sötét legendájával a Tátra alatti város népszerű látványossága. A termekben helytörténeti múzeum eklektikus gyűjteménye látható. Különleges látnivalója az első Magyarországon működtetett röntgenkészülék 1897-ből. Programunk után hazaindulás, érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2024. augusztus 16. (péntek) 1 nap 
Találkozó: 6:00-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:15-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Ellátás: nincs
Minimum létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 18.000 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget és az idegenvezető díját.
Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást: 540 Ft/fő és a belépőjegyek árát: Felnőtt: 38 Eur/fő, Nyugdíjas: 34 Eur/fő 
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk. A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
A Szepesség legfestőibb városa A Szepesség legfestőibb városa A Szepesség legfestőibb városa A Szepesség legfestőibb városa