Egy szelet a Dél-Alföld látványosságaiból

Békésen pálinkakóstoló, Szabadkígyósi Wenckheim-kastély, Csongrád

1 nap

Időpont:

2023. május 20.  (szombat)

Program

Találkozó reggel 5:15-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel Békésre. A város központjában egy műemlék épületben, egykori zsinagógában kapott helyet a Békési Pálinka Centrum. Pálinkafőző mesterünk segítségével betekintést nyerünk a pálinkakészítés technológiájába. Megismerhetjük többek között a Békési Szilvapálinkát, mint hungarikumot, valamint a pálinkafőzés történelmi eredetét. Kóstolóprogramunk keretében 3 féle pálinkát, pogácsát, gyümölcsöt és szódát kínálnak fel vendéglátóink. Utazásunkat folytatva a szabadkígyósi Wenchkheim kastélyba érkezünk. Az ország egyik legszebb kastélya. Ybl Miklós tervei alapján épült 1875-79 között neoreneszánsz, eklektikus stílusban. 1970-ben itt forgatták a Szeressétek Odor Emíliát című játékfilmet. A tárlatvezetés során érdekességeket és anekdotákat hallhatunk a Wenckheim családról, miközben az interaktív körbevezetés által, úgy érezzük majd magunkat, mintha valóban vendégségbe lennénk hivatalosak a kastélyba. Lehetőség lesz a kastélypark megtekintésére is, illetve látogatható lesz a kastélytorony, ahol gyönyörködhetünk a kilátásban. Ezek mellett ajándékbolt és kávézó is színesíti a programok tárházát. Utolsó állomásként Csongrádra vezet utunk, ahol idegenvezető kíséretében megtekintjük a főbb nevezetességeket (óváros, belsőváros, Múzeumház, Kossuth tér, Nagyboldogasszony-templom stb.). Csongrádon járva kihagyhatatlan a jellegzetes hangulatú Öregvár utca és zegzugos környezete. A Belsőváros Csongrád központi részén fekszik, a Tisza part mentén. A teljes városrész élő múzeumként funkcionál, a házak többsége műemlék védettségű. Késő délután hazaindulás Vácra, várható érkezés az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2023. május 20. (szombat)   1 nap 
Találkozó: 5:15-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 5:30-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 18.000 Ft/fő 
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást az idegenvezetés és a csoportkísérő díjait.
Nem tartalmazza a fakultatív sztornóbiztosítást és a belépőjegyek árát:
(felnőtt kb.: 6500 Ft/fő, nyugdíjas kb.: 5000 Ft/fő)
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány!
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Egy szelet a Dél-Alföld látványosságaiból Egy szelet a Dél-Alföld látványosságaiból Egy szelet a Dél-Alföld látványosságaiból Egy szelet a Dél-Alföld látványosságaiból Egy szelet a Dél-Alföld látványosságaiból