Szlovénia: Európa gyöngyszeme

3 nap/2 éjszaka

Időpont:

2022. augusztus 5-7. 
 

Program

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Vácról, utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. Érkezés Ptujba a délelőtti órákban, Ptuj reneszánsz várának megtekintése, városnézés a Dráva menti kisvárosban (Dráva-torony, Városháza, Szent György templom, Dominikánus kolostor). Továbbutazás Ljubjanába, Szlovénia fővárosába, városnézés (hármas kőhíd, siklóval megközelíthető vár, székesegyház…). Esti órákban érkezés a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
2.nap: Reggeli után a világörökség részét képező posztojnai cseppkőbarlang felkeresése, ezután a sziklák közé épült predjamai vár megtekintése. Innen Bled felé vesszük utunkat, gondolázás a tavon, a szigeten lévő zarándok templom felkeresése, majd visszatérés a szállásra, fakultatív vacsora.
 
3. nap: Reggeli után hazaindulás. Útközben városnézés Škofja Lokaban (antik szlovén gyöngyszem szűk történelmi terekkel, város fölé magasodó várával, a kis folyókon átívelő hídjaival). Majd hazafelé tartó utunkon megállunk Dobronakban, és megtekintjük Közép-Európa híres és egyetlen Orchidea Farmját és Trópusi kertjét, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer négyzetméteres üvegházában 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. Nemrég egy 500 négyzetméteres trópusi kertet is kialakítottak, ahol nemcsak orchideákat, hanem a kávén és a borson át az ananászig, banánig számtalan trópusi és szubtrópusi növényt termesztenek. A gyönyörű virágokból vásárolni is lehet. Érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2022. augusztus 5-7.   3 nap/2 éj
Találkozó: 5:30-kor Vác, Művelődési ház
Indulás/érkezés: 5:45-kor, Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: 4*-os hotelben
Ellátás: reggeli
Fakultatív vacsora: 9.000 Ft/fő/2 alkalom
Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő/éj
Min.létszám: 30 fő
 

Részvételi díj: 63.000 Ft/fő

Előleg: 23.000Ft/fő    
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 20 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást (kb. 1200 Ft/fő) és a belépőjegyek árát (kb. 80 Eur).
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Szlovénia: Európa gyöngyszeme Szlovénia: Európa gyöngyszeme Szlovénia: Európa gyöngyszeme Szlovénia: Európa gyöngyszeme Szlovénia: Európa gyöngyszeme Szlovénia: Európa gyöngyszeme Szlovénia: Európa gyöngyszeme