A Dunántúl gyöngyszemei: Kőszeg és Sárvár

Belföld

1 nap

Időpont:

2021. augusztus 28. szombat

Program

Találkozó reggel 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, majd utazás rövid pihenővel az Alpokaljánál fekvő Kőszegre. Idegenvezető kíséretében megnézzük a műemlékekben gazdag város épületeit. Hangulatos, romantikus utcákon, a régi házak között sétálva felkeressük a csodálatos Jézus Szíve Plébániatemplomot, városházát, óházat, Zsinagógát stb. Megtekintjük a 13. században épült Jurisics várat. A vár a későbbi korok átépítései során gótikus, reneszánsz, barokk elemekkel gazdagodott. Jurisics Miklós várkapitány védte az ostromló törökökkel szemben. A várlátogatás során megismerhetjük a vár történetét, többek közt ennek az ostromnak az eseményeit is.  Találkozunk a Szent Korona és az Esterházyak emlékével is. Kőszegen mindenütt és mindenhol megtalálható a szőlő és a bor üzenete. Szabadidőben megkóstolhatjuk a térség legjobb borait.
Kora délután továbbutazunk a gyógyfürdőjéről híres Sárvárra. A kisváros számos érdekességet, látványosságot kínál az idelátogatónak. Helyi idegenvezető kíséretében sétát teszünk a Kossuth téren, ahol a legnépszerűbb látványosságot, a szökőkutat nézzük meg, ami fény és hangjátékkal szórakoztatja az idelátogatót. A téren sétálva megcsodálhatjuk a XIX. században épült városházát, valamint I. és II. világháborús emlékművet. Kihagyhatatlan látnivaló a Nádasdy-vár, ami otthont ad a Művelődési Központnak, a Könyvtárnak, valamint a Nádasdy Ferenc Múzeumnak. Múzeumában a Nádasdy huszárok történetével ismerkedünk meg a kezdetektől a II. világháború végéig. A nap végén városnéző kisvonatra szállva körsétát teszünk a városban. Késő délután hazaindulás, Vácra érkezés az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2021. augusztus 28.  (szombat)     1 nap
Találkozó: 5:45-kor váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00-kor váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Ellátás: nincs
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 13.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza az útiköltséget, a csoportkísérő és az idegenvezető árát. Nem tartalmazza a belépő díjakat: felnőtt kb. 4000 Ft/fő, nyugdíjas kb. 3000 Ft/fő.
 A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
 
Fontos! Kérjük, legyen Önöknél a belépésre jogosító kedvezményes igazolvány,  valamint arcmaszk!
 

Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány illetve Védettségi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
A Dunántúl gyöngyszemei: Kőszeg és Sárvár A Dunántúl gyöngyszemei: Kőszeg és Sárvár A Dunántúl gyöngyszemei: Kőszeg és Sárvár A Dunántúl gyöngyszemei: Kőszeg és Sárvár