Ptuj Farsang

2 nap/1 éj

Időpont:

2023. február 18-19. (szombat-vasárnap)

Program

1. nap: Indulás Vácról, a Művelődési Ház elől a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Zalaegerszegre. Állomásaink része lesz a Göcseji Múzeum, amelynek megújult épületében Zalaegerszeg város múltjának világa tárul fel. Többek között látható lesz Kisfaludy Strobl Zsigmond, kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész, illetve Németh János szintén Kossuth-díjas keramikusművész gyűjteménye. Majd megtekintjük Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek életútját bemutató kiállítást. Ezután Lenti felé vesszük az irányt, ahol a szobák elfoglalása után lehetőségünk lesz egy kis fürdőzésre a szomszédos Lenti Termálfürdő és Szent György Energiaparkban. A 40.000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvízzel töltött medencék segítik ellazítani az izmokat, javítják a keringést, élénkítik a légzést, és igazán relaxáló hatással bírnak. Többféle medence is segíti a kellemes kikapcsolódást: gyógymedence, jakuzzi, hidromasszázs medence, masszázskád, élménymedence. Este vacsora egy közelben lévő (kb. 100 m) étteremben. 
2. nap: Reggeli után indulás Ptujba, ami Szlovénia legrégebbi, ugyanakkor egyik legszebb városa. Városnézés idegenvezetővel, ahol a történelem számtalan műemlék formájában is kézzel fogható. Szabadidő keretében lehetőség lesz meglátogatni Ptuj várát is. A városközpontba érve Ptuj Karnevál forgatagába csöppenünk, ami már a világ legjobb tíz karneválja között található. A hiedelem szerint a különleges jelmezeket és álarcokat viselő férfiak óriási zajjal próbálják elűzni a gonosz szellemeket és a hideg évszakot. A báránybőrbe és különféle maskarákba bújt „kurentek” körmenettel várják a tavasz eljövetelét és ünneplik a termékenységet. Amelyik háznál megállnak, annak lakói egész évben szerencsések lesznek. Ez a tradícionális ünnepség a legfontosabb Ptuj életében. A piacokon sok kézműves terméket és helyi finomságokat vásárolhatunk. Indulás hazafelé a délutáni órákban, érkezés Vácra a késő esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2023. február 18-19. 2 nap/1 éj
Találkozó: 6:15-kor Vác, Művelődési ház
Indulás/érkezés: 6:30-kor, Vác, Művelődési Ház elől / elé 
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: 3*-os panzió
Ellátás: félpanzió (reggeli és 3 fogásos vacsora)

Választható menü:

Levesek: (mindkettőből kerül az asztalokra) fokhagymakrémleves és májgaluskaleves

A menü: Cordon Bleu (csirkehúsból) párolt rizzsel, savanyúság
B menü: Sertéspörkölt galuskával, savanyúság
C menü: Rántott sajt párolt rizzsel, tartármártás
Desszert: Kukorica prósza
 
Min.létszám: 30 fő
 
Részvételi díj: 42.000 Ft/fő
Előleg: 16.000 Ft/fő     
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 20 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a fakultatív útlemondási biztosítást (kb. 5%), az ajánlott utasbiztosítást és a belépőjegyek árát (kb. felnőtt: 3400 Ft/fő, nyugdíjas: 1700 Ft/fő, Ptuj vár belépő: felnőtt: 8Eur/fő, nyugdíjas: 7Eur/fő), fürdőbelépő (14:00 után: 2900 Ft/fő)
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk.
A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Ptuj Farsang Ptuj Farsang Ptuj Farsang Ptuj Farsang