ISZTRIA KINCSEI - Porec, Rovinj, Pula, Brioni-szigetek

 

Időpont: 2019. szeptember 21-24.     4 nap/3 éj

Indulás/Érkezés: 5:00-kor a váci Művelődési Ház elől / elé

Utazás: autóbusszal

Szállás: 3*-os tengerparti hotelben, 2 ágyas szobákban

Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő/3 éj

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora) A vacsorához ital is jár (víz, üdítő italok, sör, bor)

Min.létszám: 35 fő

 

PROGRAM

 

1.nap: Találkozó 4:45-kor a váci Művelődési Ház előtt. Elutazás rövid pihenőkkel Horvátországba. Majd megérkezünk a félsziget belsejében található, dombtetőn tündöklő Groznjan városkába. A középkori városka bájos tereiről és utcácskáiról  pazar kilátás nyílik az alattunk elterülő félszigetre. Következő állomásunk a festői Porec. Ez az a város, ahol váltakoznak a római kori tornyok, a velencei időkből származó gyönyörű stílusú paloták és a tágas, rendezett terek. Az óváros legnagyobb kincse a bizánci korból származó Euphrasius-bazilika a csodálatos mozaikjaival (UNESCO világörökség). Majd érkezés a szálláshelyre. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Reggeli után felfedezünk egy középkorból itt felejtett települést, Balét. Következő állomásunk Rovinj. A sikátoros középkori óváros Horvátország legszebbjei közé tartozik. Lehetőség lesz felmenni a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphémia-templom harangtornyába (meseszép körpanoráma). Ezt követően Dvigrad romvárosát nézzük meg. A középkori városfalakkal körülvett település 1630 körül egy pestisjárvány miatt elnéptelenedett, mára a látványos romok maradtak meg. Porec felé rövid kitétőt teszünk a Limski-fjordnál, ami egy hegyekkel szegélyezett, keskeny tengeröböl és 9 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.

3.nap:  Reggeli után utunk Pulába vezet, városnézés az Isztriai-félsziget legnagyobb városában. Pula volt valaha az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb hadikikötője. Az óvárosban több római kori műemlék található, melyek közül kiemelkedik a kiváló állapotban megmaradt amfiteátrum. Rövid szabadidő, majd Fazana kikötőjéből áthajókázunk a Brioni-szigetekre. A 14 szigetből álló szigetcsoportot az 1980-as évekig turisták nem látogathatták, hiszen Jugoszlávia elnökének, Titónak itt volt a magánrezidenciája. Kisvonattal gyönyörködünk a sziget pompás mediterrán és egzotikus növényzetében. Megnézzük a mini szafari-parkot, a római és bizánci kori maradványokat, a Szent Germana-templomot, a Természettudományi Múzeumot... stb. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.

4.nap: Reggeli után hazafelé megismerkedünk az Osztrák-Magyar Monarchia hangulatát idéző várossal, Opatijával. Csodálatos parkjai, impozáns szállodasorai, pálmafás sétányai lenyűgözik az idelátogatót. Rövid szabad programunk alatt egy finom horvát kávét kóstolgatva meg lehet csodálni a sok szép, régi palota, a kék tenger és a csodálatos zöld parkok egységét. Elköszönve a csodás Adriától, hazaindulunk, érkezés Vácra a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 73.000 Ft/fő Előleg: 29.000Ft/Fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást a megadott ellátással és az idegenvezetés költségét.

Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást (5%), a BBP biztosítást (1600 Ft/fő), és a belépőjegyeket (kb.300 kn/fő)

Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!

 

Utazás érvényes kártyás személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel!

Élményekben gazdag kellemes utazást kívánunk!

            

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Adószám: 13913328-2-13

 

 

Sorrend: 
115