Poprád a Tátra kapuja

Kihagyhatatlan Tátra Tea kóstolással

3 nap / 2 éjszaka 

Időpont:

2024. augusztus 16-18.

Program

1.nap: Vác - Eperjes - Késmárk - Poprád
Találkozó 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt, indulás 6:00-kor. Folyamatos utazás rövid pihenővel Szlovákia északkeleti részének nagyvárosába, Eperjesre. Megtekintjük a műemlékekben gazdag város főbb nevezetességet (pl. Szent Miklós templom, Rákóczi ház, Városháza stb.) Rövid szabadidő után, továbbutazás Késmárkra. Érkezés a Tátra Tea látogatóközpontba. Az itt készített italt Szlovákia nemzeti kincsének is nevezik. A vállalat prémium kategóriás termékeit kizárólag természetes alapanyagból állítják elő annak érdekében, hogy a legjobb minőséget tudják nyújtani. A 17 %-tól kezdve a 72 %-os italig bezárólag 14 féle ízből választhatunk, amelyek gyönyörű palackokba csomagolva már Európa-szerte széles körben elterjedtek. Egy kóstolással egybekötött gyárlátogatás során betekintést nyerhetünk a likőrkészítés rejtelmeibe. Majd buszunkkal beutazunk a város központjába. Ellátogatunk a reneszánsz stílusú Thököly-várba. Napjainkban gyönyörűen restaurálva, kora barokk kápolnával és a fekete várúrnő sötét legendájával a Tátra alatti város népszerű látványossága. A termekben helytörténeti múzeum eklektikus gyűjteménye látható. Ezek után meglátogatjuk az UNESCO Világörökség védelme alatt álló fából készült evangélikus ótemplomot, amelyet a Szentháromság tiszteletére emeltek és mai napig evangélikus istentiszteleteket tartanak itt. Ezután Késmárk másik evangélikus templomához sétálunk, amely újabb, feltűnőbb épület a 19. századból. Az épületet vörös kupolájáról már messziről meg lehet ismerni.  Nevezetessége, hogy itt található Thököly Imre sírja. Programunk után továbbutazunk Poprádra, ahol elfoglaljuk szállásunkat (2 éj), vacsora. 
 
2.nap: Zár lombkoronasétány - Nedec vára - Vörös kolostor
Reggeli után kalandozunk a Bélai-Tátrában néhány éve nyílt monumentális Lombkorona tanösvényen (Bachledka), ahova kényelmes felvonókkal juthatunk fel. Az 1150 m tengerszint feletti magasságon lévő látványos tanösvény kb. 600 m hosszan, átlagosan 24 m magasságban kanyarog a lombok között-felett, a végén egy 32 m magas nem mindennapi élményt és panorámát kínáló kilátótoronnyal. A torony tetején egy védő háló van kifeszítve, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják, és letekinthetnek a mélybe. Aki további izgalmakat keres, annak lehetősége lesz lecsúszni a 62 méter hosszú csúszdán is (külön térítés ellenében). A nap második felében Nedec vára felé vesszük az irányt, amelyet a 14. század első felében építtetett Berzewiczy Kokosz Magyarország északi határát védő erődítményként. Ettől kezdve 1945-ig magyar családok kezében maradt, bár az I. világháború után Lengyelországhoz csatolták. A kastélyt sokszor átalakították. A Wawel Királyi Kastély Felújítási Vezetősége által végzett leltározási, tervezési és kivitelezési munkák után a Kulturális és Művészeti Minisztérium 1950-ben átadta a kastélyt a Művészettörténészek Egyesületének. Az egyesület továbbra is használja és gondozza a létesítményt. Jelenleg a kastélyban múzeum és vendégszobák találhatók.  A folytatásban a Vörös kolostorral ismerkedünk meg közelebbről. Egyedülálló kulturális-történelmi emlékhely, a gyönyörűséges pienini természet lágy ölében és a Tri koruny fenséges hegyei alatt. A kolostort 1956 és 1966 között felújították. Nevét arról a vörös cserépről kapta, amellyel a kolostor fedve volt. Visszaérkezés a szállásunkra, vacsora. 
 
3.nap: Poprád - Martonháza aragonit barlang - Csetnek - Vác
Reggeli után rövid városnézés Poprádon. Utunkat Martonháza felé vesszük, ahol az aragonitbarlangot látogatjuk meg. A közép-szlovákiai Rőcei-dombvidéken helyezkedik el és szó szerint világkülönlegesség és a földalatti karszt egyedülálló természeti jelensége, az UNESCO Világörökség része (a hőmérséklet itt átlagosan 7 Celsius fok, érdemes pulcsival készülni). A színes, különféle formájú, korallokat idéző aragonitok csodálatos képeket hoznak létre. A barlang legszebb részének tartják a Tejút-termet, ahol a mennyezet repedéseiből függő fehér aragonit-fürtök a lámpafényben galaxisokhoz hasonló látványt alkotnak. Utazásunk utolsó állomása Csetnek. Megtekintjük Szlovákia legrégebbi orgonáját birtokló evangélikus templomot. Rövid szabadidő, majd délután hazaindulás, érkezés Vácra az esti órákban.

Részletek és árak

Időpont: 2024. augusztus 16-18.    3 nap/2 éj
Találkozó: 5:45-kor a váci Művelődési Ház előtt
Indulás/Érkezés: 6:00-kor a váci Művelődési Ház elől / elé
Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Elhelyezés: 3*-os hotel 
Egyágyas felár: 30.400 Ft/fő/2 éj
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
Minimum létszám: 35 fő
 
Részvételi díj: 90.000 Ft/fő
Előleg: 36.000 Ft/fő   
 
(hátralék fizetendő legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt)
 
A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az IFA-t és az idegenvezetés költségét.Nem tartalmazza az útlemondási biztosítást, az ajánlott utasbiztosítást (1620 Ft/fő) és a belépőjegyek árát: (Felnőtt: 76 Eur/fő + 28 pln/fő, Nyugdíjas: 68 Eur/fő + 22 pln/fő).
 
A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű és készpénzben a buszon fizetendő!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
 
Utazásunkat mozgásában korlátozott személyeknek nem ajánljuk. A részletes tájékoztatást a szerződéses feltételekről (benne a felmondás feltételeiről) a KOCZKA TOURS UTAZÁSI Kft. Utazási Szerződése tartalmazza.
Fontos! Az autóbuszon személyenként max. 18 kg poggyász és 1db 5 kg kisméretű kézi poggyász szállítható!
 
 

Probléma esetén ügyeleti telefonszám (csak az utazás napján!): +36-20-236-12-89
 
Utazáshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!
 
Élményekben gazdag, kellemes utazást kívánunk!
 
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Poprád a Tátra kapuja Poprád a Tátra kapuja Poprád a Tátra kapuja Poprád a Tátra kapuja Poprád a Tátra kapuja Poprád a Tátra kapuja Poprád a Tátra kapuja